vineri, 28 aprilie 2017

Top 50 cele mai bune restaurante din lume. Peste jumatate sunt localizate in Europa!

Suprafata mare a unui continent nu iti garanteaza sanse mai mari de a gasi un loc in care te bucuri de o experienta clulinara deosebita. Asta am invatat analizand lista celor mai bune 50 de restaurante din lume, iar zicala "lucrurile bune vin in pachete mici" se aplica perfect in cazul Europei.


The World's 50 Best Restaurants este o lista produsa de revista britanica Restaurant si are la baza raspunsurile mai multor specialisti din domeniul HoReCa: chefi, proprietari de restaurante, gurmanzi si critici de restaurante. Realizata pentru prima oara in anul 2002, lista a fost dominata in fiecare an de restaurante localizate in Europa, cu precadere in Spania si Franta.

(foto: thecoolist.ro)

26 de restaurante, adica peste jumatate din cele mai bune 50 de restaurante din lume in 2017 se afla in EUROPA. In contrast, America de Nord, Centrala si de Sud puncteaza impreuna pe harta doar 22 de locatii.

Primele 10 pozitii din topul celor mai bune 50 de restaurante din lume se prezinta astel:

1. Eleven Madison Park – New York, SUA
2. Osteria Francescana – Modena, Italia
3. El Celler De Can Roca – Girona, Spania
4. Mirazur – Menton, Franța
5. Central – Lima, Peru
6. Asador Etxebarri – Axpe, Spania
7. Gaggan – Bangkok, Thailanda
8. Maido – Lima, Peru
9. Mugaritz – San Sebastian, Spania
10. Steirereck – Viena, Austria

Romania nu este prezenta pe lista celor 50, insa acesta ar trebui sa fie un aspect de luat in considerare pe viitor. Afla ce spatii HoReCa se construiesc acum in Romania si ofera-le solutii de top!

Niciun comentariu: