luni, 24 aprilie 2017

Cel mai mare lant de cafenele din lume vrea sa isi dubleze numarul de locatii din Romania pana in 2020

Conceptul de franciza pe segmentul de cafenelelor a fost pus cu succes in practica de celebrul brand Starbucks, acesta continuand sa se bucure de o popularitate extraordinara chiar si la aproape 50 de ani de la infiintarea lui.

Cu un numar total de peste 24.000 de cafenele deschise la nivel mondial, lantul detine in prezent 29 cafenele in Romania, 9 dintre ele fiind deschise doar in 2016. Prima cafenea Starbucks din Europa Centrala si de Est a fost deschisa in centrul de retail din Bucuresti - Plaza Romania, in aprilie 2007, astfel ca, in aceasta luna, celebrul brand implineste exact 10 ani de la intrarea pe piata din Romania.

(sursa foto: romania-insider.ro)

Intentii serioase de extindere la 10 ani de la intrarea pe piata din Romania
Deceniul de prezenta la noi in tara este intampinat cu intentii serioase de extindere, astfel ca Starbucks pregateste noi lansari in 2017, intentionand sa deschida intre 10 si 20 locatii noi in Romania, conform declaratiilor lui Mateusz Sielecki, managing director al Starbucks pentru Romania si Bulgaria. 

"Vrem sa deschidem intre zece si douazeci de locatii noi in 2017, adica mai multe decat in 2016, cand am deschis 9 cafenele. In urmatorii doi ani vom angaja circa 500 de oameni in mai multe posturi, de la barista pana la pozitii de senior. Vom patrunde in două noi orase, dar vom deschide si unitati in orase unde suntem deja prezenti. Pana in 2020 vrem sa dublam numarul cafenelelor", a declarat Mateusz Sielecki, managing director al Starbucks pentru România şi Bulgaria.

In prezent, reţeaua Starbucks din Romania numara 29 de cafenele, dintre care 16 in Bucuresti, 2 in Cluj-Napoca, 3 in Timisoara, 2 in Constanta, 2 in Iasi, 2 in Craiova si cate una in Brasov, Ploiesti

Sursa articol: capital.ro

Niciun comentariu: