luni, 17 noiembrie 2008

Castelul Bran - cel mai înfricoşător loc din lume

Locaţia perfectă pentru un Halloween terifiant: Castelul Bran. Cel puţin aşa spun cei de la Forbes în topul celor mai sinistre locaţii din lume. Nici Monstrul din Loch Ness sau fantomele din Catacombele Parisului nu par mai înfricoşatoare pentru redactorii de la Forbes decât fosta reşedinţă a lui Vlad Ţepeş.

Anual, aproximativ 500 000 de turişti vizitează castelul Bran. Dintre aceştia, aproape 50% sunt turişti străini, în căutarea vampirilor şi a mitului Dracula. ‚‚Arhitectura în stil gotic, scările circulare sau coridoarele înguste îţi vor da fiori pe şira spinării odată ce intri în castel’’, spun cei de la Forbes. Aproximativ 60 de milioane de dolari – atât aduce Bran anual prin mitul Dracula, care, spre bucuria localnicilor, sperie atâţia turişti străini.

Iată cele mai înfiorătoare locuri din lume în topul alcătuit de Forbes:

1. Castelul Bran, România, Braşov

2. Turnul Londrei, Londra, Anglia.
Acesta este bantuit de fantome celebre ca Thomas Becket, arhiepiscopul de Canterbury, Annei Boleyn, Eduard al IV-lea (13 ani) şi Richard Duce de York (10 ani).

3. Catacombele Parisului, Paris, Franţa
Trupuri calcifiate dezgropate in secolul 18 din cimitirele ultra-aglomerate ale orasului. Peretii sunt plini de cranii si oase, iar unii vizitatori sustin ca vad stafiile si aud soaptele mortilor.

4. Area 51, Groom Lake, Nevada
Situata in sudul Nevadei, Aria 51 este o locatie militara si guvernamentala top secreta. Dar nu aceste exercitii aviatice atrag turistii, ci prezenta OZN-urilor, observata in repetate randuri de catre cei care vor sa descopere viata extraterestra.

5. Sleepy Hollow, Westchester County, New York
In luna octombrie, vizitatorii se aduna aici pentru a privi un actor care interpreteaza rolul Calaretului fara Cap din nuvela lui Washington Irving, "Legenda din Sleepy Hollow".

6. Loch Ness, Inverness, Scoţia
Nessie, asa cum a fost denumita de localnici creatura, se pare ca a fost vazuta chiar din secolul 6. In 1745 a avut loc in apropierea castelului Stuart batalia de la Culloden, in care au murit un numar foarte mare de oameni ale caror spirite bantuie si astazi.

7. Casa Monte Cristo, Junee, New South Wales, Australia
Aceasta casa, construita la sfarsitul anilor 1800, se spune ca e locuita de fantomele a 10 oameni care au locuit aici. Acestea includ spectrul fiicei patronului originar al casei, Christopher William Crawley, o camerista insarcinata despre care se spune ca a fost impinsa de la balcon si un gradinar ucis de un vizitator.

2 comentarii:

Anonim spunea...

e intradevar infricosetor

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.