marți, 13 noiembrie 2007

Cele mai mari 7 Mall-uri din lume

Daca tot s-a deschis cel mai mare mall din Romania in Cluj, ne-am zis ca ar fi interesant sa vedem cum arata situatia la nivel international. Clasificarea s-a realizat dupa spatiul de inchiriere disponibil in fiecare locatie si arata astfel:

1. South China Mall cu o suprafata totala de 892 000 mp a fost inaugurat in anul 2005 si gazduieste peste 1500 de magazine. In interior se gaseste inclusiv o reproducere a Arcului de Triumf.



2. Golden Resources Shopping Mall are peste 560 000 mp disponibili pentru inchieriere fapt ce il plaseaza pe al doilea loc in ierarhia noastra.



3. West Edmonton Mall. Daca primele doua mall-uri sunt amplasate in China, pozitia a treia este ocupata de canadieni. Pe langa suprafata impresionanta, acest mall include si un aquapark numai bun sa te racoresti dupa febra mare a cumparaturilor:)


4. Ceva mai aproape de Romania se afla Cevahir Istanbul. Mall-ul din Turcia a fost inaugurat in 2005 si are o suprafata totala de peste 420 000 mp


5. Berjaya Times Square este mall-ul care imi surade cel mai mult pentru faptul ca are in incinta sa un roller coaster numai bun sa iti iei gandul de la cumparaturi.


6. Beijing Mall a fost deschis in anul 2005 si are o parcare cu capacitatea de 8000 de masini...oare cat timp iti trebuie doar sa iti gasesti masina?

7. Grandview Mall - incheiem tot cu un mall din China...tara in care se estimeaza ca investitiile de asemnea anvergura vor continua sa se dezvolte.



In Romania, in momentul de fata sunt peste 75 de Mall-uri in faza de proiect sau constructie. Daca doriti sa stiti cine sunt dezvoltatorii de asemenea proiecte, cine sunt arhitectii cat si constructorii acestor paradisuri ale cumparaturilor, un abonament la Raportul de Investitii va poate ajuta enorm.




Un comentariu:

Anonim spunea...

ok, inteleg ca mall-urile se deschid doar pentru tarile sarace!cu cit e mai saraca cu atit e mai mare!!!de ce!!!????