miercuri, 12 septembrie 2007

Cel mai inalt turn din lume va fi gata in 2008Ca tot au fost "puse la pamant" turnurile de la World Trade Center si e perioada cand se vorbeste despre turnuri si teroristi mai intens ca in alte perioade…ne-am gandit sa vedem ce se mai construieste la mare inaltime prin lume si chiar in Romania.

Desi competitia intre cele mai inalte cladiri din lume a fost intotdeauna controversata si de multe ori tinute secret, am aflat ca cea mai inalta cladire este in faza de constructie in Dubai si se estimeaza finalizarea sa in 2008. Este vorba despre Burj Dubai, cladire ce va avea peste 800 de metri inaltime. Burj Dubai a fost proiectat de Skidmore, Owings and Merrill si este construita de Samsung Engineering & Construction.

Alte turnuri imense se afla in faza de intentie sau proiectare:

Al Burj – 1200 m inaltime, tot in Dubai si se estimeaza inceperea constructiei la sfarsitul anului 2007

Mubarak al-Kabir Tower – 1001 m inaltime in Kuveit. Proiectul se afla in faza de negociere cu guvernul din Kuweit si se estimeaza ca intreaga constructie va dura 25 de ani.

Un alt proiect al firmei daneze Henning Larsens Tegnestue A/S presupune un turn de 1022 metri inaltime.

In Romania cele mai inalte cladiri in faza de constructie sau chiar finalizate sunt:

1. Floreasca City Center, parte a complexului imobiliar ce va include un shopping mall, centru de divertisment si spatii de birouri. Turnul Floreasca va avea o inaltime de 131 metri, 37 de etaje si va fi finalizat in 2009.
2. Cefin Tower va avea 120 metri si 34 de etaje. Amplasamentul probabil - in zona de nord a Capitalei.
3. Ana Tower, proiect apartinand omului de afaceri George Copos, prevede realizarea unei cladiri de circa 120 metri. Amplasamentul viitoarei cladiri nu este cunoscut.
4. Tower Center International (TCI), inalta de 100 metri, se situeaza langa Piata Victoriei si va avea 23 de etaje. Constructia va fi finalizata la inceputul anului 2008.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Iar cel mai mare turn din Europa va fi in Moscova - 448 m inaltime si il va devansa pe cel din Frankfurt 258 metri.

Mihai spunea...

Pentru cei curiosi aici sunt imagini filmate cu cel mai mare turn din lume:
http://www.youtube.com/watch?v=WTF7_Z_G3d0&mode=related&search=

marian spunea...

ce ar fi daca ar fi fost burj dubai sau al burj la noi in romania

Anonim spunea...

sugeti

Anonim spunea...

Cea mai inalta constructie din Romania este in Baia Mare, avand inaltima de 351 metri. Nu stiati? Acum stiti.

IBC Focus spunea...

Stiam de constructia din Baia Mare - turnul de racire:) care este o constructie industriala...dar nu este o cladire:) Diferenta mica de nuanta dar multumim de comentariu...si azi s-a inaugurat si cel mai mare turn din lume:) Iuhuuuuu:)