miercuri, 18 iunie 2008

Japonia se pregateste pentru cea mai inalta cladire din lume

Desi este o competitie acerba intre dezvoltatorii de zgarie-nori…daca aceasta cladire se va construi in Tokyo, cu siguranta va ridiculiza toate celelalte cladiri.

X-Seed 4000 este proiectul celei mai inalte cladiri proiectate de om. Firma proiectanta este Taisei Construction Corporation. Inaltimea cladirii depaseste 4000 m inaltime si are o amprenta la sol echivalenta cu un patrat cu latura de 6 km.

Cladirea va avea peste 800 de etaje si va avea o capacitate de primire a peste 500 000 locuitori. Este conceputa incat sa utilizeze energia solara si sa fie independenta energetic. Costurile vehiculate sunt intre 300 si 900 miliarde de dolari.

Desi pare imposibil de realizat, proiectul exista si reprezinta cea mai mare cladire proiectata vreodata de om. Daca acest lucru se va intampla, sa va amintiti ca IBC Focus a scris despre asta in 2008:)

Iata si cateva poze:




4 comentarii:

Ciprian spunea...

Fara suparare pentru cei de la IBC, dar despre acest proiect se stie chiar din 2004

IBC Focus spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
IBC Focus spunea...

Buna Mircea si asa este...se stie de acest proiect din 2004. Il consideram actual din prisma indraznelii pe care o are si era pacat ca asemenea proiect sa nu apara pe blog-ul nostru:)
Daca esti la fel de bine informat si despre alte proiecte iesite din comun poti sa ne scrii la adresa: office@ibcfocus.ro si tinem legatura:)
Speram ca vei considera actual ultimul articol legat de fantana din Roma:)

Teo spunea...

sunt tot felul de astfel de cladiri aparute shi inca in stadiul de construire sau proiectare inca din 2004 shi pana acum....... pentru mai multe detalii vizualizati Discovery.... o sa va ajute mult:D