marți, 23 septembrie 2008

Cel mai mare camion din lume

Cel mai mare camion din lume cantareste 203 tone cand este gol si masoara 7.7 metri in inaltime si 14.5 metri lungime. Acest monstru pe roti poate cara aproximativ 400 tone la o viteza medie de 64 km/h si costa 3 milioane dolari. Utilajul este unul neconventional, foarte diferit de ceea ce ne-am putea astepta: are un motor diesel de 2723 KW (3650 cai putere)care genereaza putere pentru 2 motoare electrice. Deci sistemul se aseamana mai mult cu o „locomotiva electrica rutiera” decat un camion obisnuit.
Va puteti imagina cum se conduce acest camion gigant? Cei care l-au produs afirma ca este ca si cum ai conduce o masina cu cutie automata si ca nu este foarte greu odata ce te obisnuiesti cu inaltimea.
Din pacate nu poate fi condus in oras si asta nu din cauza asfaltului care nu ar putea suporta greutatea ci pentru ca ati ramane fara combustibil imediat ce iesiti din cartier.


2 comentarii:

Roxana spunea...

Ce imens e ... Cred ca mi-ar fi teama sa fiu prin preajma lui cand se afla in miscare.

Catalin spunea...

Banui ca au anumite reguli de securitate pentru operarea in jurul lui .. cu atat mai mult cu cat nu cred ca este singurul prin carierele pe unde este folosit. Cred ca e o adevarata priveliste sa vezi un sir de mastodonti din astia :)