joi, 2 aprilie 2009

Hoteluri asamblate peste noapte… la propriu!

Hotelurile mobile pot oferi cazare de lux instantaneu, in spatii neconventionale si nu necesita autorizatie de constructie. Acest concept, denumit pop-up, creste tot mai mult in popularitate din 2007, intr-o lume a mobilitatii si a vitezei. Este perfect pentru evenimente sportive, festivaluri, seminarii, etc, evenimente ce dureaza de la cateva zile pana ala cateva saptamani.

Unul din aceste hoteluri este Hotelul Albimo, cu o suprafata de doar 12 mp, si care se lauda cu un spatiu foarte primitor ce include un pat, birou cu scaun, podea de lemn, baie completa cu dus si chiar un LCD. Acest hotel ofera cu adevarat cazare instant din moment ce structura sa se ridica pe loc, fara macara iar intreaga echipa poate ridica cel putin 25 astfel de camere intr-o zi. Atat interiorul cat si exteriorul pot fi personalizate cu imaginea companiilor interesate. O astfel de camera, atunci cand nu este asamblata, masoara doar 4.40m x 2.38m x 4.68m.

Arhitectul britanic Tim Pyne a creat o versiune proprie a hotelului mobil: hotelul-apartament care se asambleaza ca un joc LEGO, deoarece structura finala a hotelului este data de asamblarea fiecarei camere a hotelului la structura de otel . Poate ramane in aceeasi locatie pentru 7-10 ani dupa care poate fi dezmembrat si relocat in zone mai atractive. Acesta este ridicat in centrul Londrei, unde se afla multi oameni de afaceri veniti din toate partile lumii si care au nevoie sa locuiasca intr-un loc mai primitor decat un hotel traditional.

Niciun comentariu: