miercuri, 18 februarie 2009

Primul hotel din lume care nu va lasa umbra

O lege veche denumita “Ancient Light” sau “Right to light”, inca poate fi vazuta inscriptionata pe unele din cladirile vechi din centrul Londrei. Legea specifica faptul ca proprietarul unei cladiri cu ferestre ce a beneficiat de lumina soarelui de cel putin 20 de ani este indreptatit sa interzica orice constructie care il va depriva de acest fel de iluminare. Un alt detaliu al acestei legi este faptul ca proprietarul cladirii poate sa-si adauge ferestre mai multe sau mai mari, dar dupa amenajare nu si-i le poate mari pana ce nu trece noua perioada de 20 de ani.



Ce legatura are insa aceasta lege cu mediul hotelier?


Celebrii arhitecti suedezi Herzog & de Meuron au proiectat o noua minuntatie arhiecturala: un zgarie-nor in Orasul Luminilor, numit “Projet Triangle”. Piramida de sticla cu 50 de etaje din Paris va avea birouri, un centru de conferinte si un hotel cu 400 de camere. Ce e distinctiv la aceasta cladire: forma structurii va permite cladirii sa nu lase umbra peste cladirile si parcurile din vecinatate! Acest lucru a fost impus si de catre autoritatile orasenesti care se feresc sa dea in lucru cladiri inalte ce pot lasa umbre peste cladirile invecinate.

Un alt aspect deloc de neglijat este ca forma triunghiulara ajuta la folosirea eficienta a resursele energiei solare si eoliene pentru generarea energiei necesare desfasurarii activitatilor comerciale din cladire.



Daca doriti sa stiti din timp ce proiecte hoteliere din Romania vor face umbra in acest an, dar fara sa-si supere vecinii, le gasiti pe toate cu date de contact in Raportul Hotelurilor si Pensiunilor – editia a doua. Mai multe detalii pe : www.iresearch.ro


Niciun comentariu: