joi, 17 iulie 2008

Ferestrele viitorului vor produce curent electric

Daca nu demult bunica ne spunea sa inchidem geamul ca se face curent…iata ca in cativa ani ferestrele vor produce cu adevarat curent electric.

Odata cu cresterea pretului la energie, cat si cu cresterea amenintarii incalzirii globale, oamenii au inceput sa caute solutii tot mai eficiente de economisire si surse noi de energie.

Recenta descoperire a celor de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Boston, spera sa revolutionize in urmatorii 3 ani utilitatea ferestrelor.

Ei au creat un panou solar ce permite luminii sa treaca prin el, exact ca printr-o fereastra. Pe langa faptul ca lumina trece prin acest panou, el mai are si capacitatea sa colecteze sis a transmita energia de la soare spre marginile sale, unde “colectorii” transforma energia in curent electric. Se zvoneste ca aceasta metoda permite crearea a pana de 10 ori mai multa energie decat panourile solare.

Mai multe detalii puteti gasi in comunicatul oficial al MIT AICI: http://web.mit.edu/newsoffice/2008/solarcells-0710.html

Niciun comentariu: