marți, 22 iulie 2008

Bulgarii apeleaza la cei mai renumiti arhitecti din lume

In timp ce romanii se inghesuie pe plajele romanesti si se imbaieaza in ape cu “rahat” (nici un oras de pe malul romanesc nu are statie de epurare), vecinii nostri din Bulgaria fac miscari strategice in ceea ce priveste viitorul turismului la Marea Neagra.

Un proiect de un miliard de euro a fost realizat de vestita casa de arhitectura Foster & Partners. Va fi primul complex turistic fara emisii de carbon din Bulgaria.
Proiectul se va intinde pe 219 hectare, va curpinde 5 sate de vacanta ce vor gazdui peste 15000 de persoane. Proiectul mai cuprinde parcuri, lacuri artificiale si un mic port.

In Romania, cel mai “spectaculos” proiect pare a fi proiectul dezvoltat de AWDI. Detalii sunt aici:http://www.plajacorbu.ro/proiect.htm si speram ca autoritatile vor reusi sa finalizeze statiile de epurare inaintea acestui proiect.

In Romania, din cca 400 de statii de epurare doar 14 functioneaza la norme europene, alte 20 noi statii de epurare au fost realizate anul acesta dar vor fi puse in functiune doar la sfarsitul anului.

Doriti sa stiti cand si cine va constui urmatoarea statiune turistica din Romania, sau unde si cine va realiza statii de epurare? Va propunem un instrument de prospecare al santierelor din Romania prin Raportul de Investitii IBC Focus care va ofera accesul la peste 160 de proiecte in fiecare saptamana.

Niciun comentariu: