vineri, 21 septembrie 2007

Cum sa faci bani prin participarea la expozitie

Se spune ca o expozitie este pentru oamenii de vanzari ca si Craciunul pentru retaileri.

Totusi o expozitie poate fi un succes sau un esec. In continuare ne aventuram cu cateva sugestii ce pot duce la cresterea eficientei participarii la o expozitie.

1. Cunoaste bine teritoriul – cine participa la expozitie, cati vizitatori se estimeaza ca vor veni, ce fel de categorie de vizitatori, din ce zone ale tarii vor fi ei, vor veni si straini, etc.

2. Planifica bine “atacul”. Dedicati timp si energie pentru planificarea modului prin care sa obtineti rezultate optime legate de:

- reimprospatarea relatiilor cu clientii existenti

- reluarea legaturilor cu fostii clienti

- urmarirea noilor tendinte din piata

- monitorizarea competitiei

- realizarea unei baze de date cu noi potentiali clienti

3. Fa cinste cu mic dejunul, pranzul sau cina clientilor si potentaililor clienti interesanti. Nu manca niciodata singur la o expozitie.

4. Fa cumva sa ajungi cu o zi inainte si sa pleci cu o zi dupa expozitie

Sa ajungi inainte cu o zi iti va permite sa te organizezi, sa fi odihnit si pregatit pentru prima zi de expozitie. Plecarea cu o zi dupa expozitie iti va permite sa te reculegi si sa faci o sumarizare a ceea ce s-a intamplat si care este strategia viitoare dupa acest eveniment.

5. Alege o camera in apropierea locului de desfasurare a expozitiei. Vei economisi mult timp si nu te vei enerva din cauza traficului.

6. Adu cu tine mai multe materiale de marketing decat te gandesti ca vei avea nevoie. Este mult mai bine sa te intorci cu materialele de la expozitie decat sa alergi dupa ele in timpul expozitiei.

7. Mananca, bea si odihneste-te cat mai sanatos posibil. Un asemenea eveniment poate fi foarte solicitant si ai nevoie de energie in acest timp.

8. Sumarizeaza. La sfarsitul expozitiei este foarte important sa compari rezultatele cu obiectivele initiale. Ce a mers bine, ce nu a mers, de ce, cum vei actiona data viitoare?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bun startul, buna ideea cu site si blog, dar va trebui sa scrieti mai des in blog si nu numai recomandari generale, ci despre activitatea voatrsa curenta. Pacat ca nu am putut vedea site-ul firmei. Schimbati ceva la el?

IBC Focus spunea...

Multumim de comentariu draga Anonim.

DA, lucram la noul site si saptamana aceasta speram ca va fi si functional. Speram sa placa si sa faca o impresie buna...si sa reveniti des la el:)

Ne vom stradui sa fim mai activi si mai specifici pe blog. De exemplu, exact la acest articol ce te intereseaza legat de participarea la expozitii? Poate reusim sa iti raspundem - intr-un mod mai putin general:)