marți, 16 octombrie 2007

Cand ti-ai scos ultima data clientul la striptease?

Un lucru nu inteleg la firmele care furnizeaza training-uri de vanzari. De ce nu au un capitol in care sa trateze subiectul “sexul si vanzarile”?

O fi un subiect tabu?

Nu prea cred…lumea vosbeste de el mai mult ca niciodata. Apar zilnic titluri in ziare si blog-uri: Fetele de la SIAB, bebelusele de la Carcotasi si animatoarele din clubul X.

Mai mult cel mai scump domeniu pe internet este www.sex.com care a fost vandut cu 12 milioane de dolari.

Cand ati vizitat ultima expozitie (constructii, automatizari, tehnic) va mai puteti aminti cate fete frumoase si imbracate sumar ati vazut? Nici eu.

Sex-ul vinde: de la guma de mestacat, continuand cu materialele de constructii si utilaje automatizate pana la masini de lux si chiar legi.

Si daca aceasta pare sa fie realitatea vine normal si intrebarea…de ce sa nu mergi mai departe? Bordelurile inca sunt interzise dar saloanele de masaj erotic cat si cluburile de striptease sunt legale.

Am auzit multe zvonuri de firme ce isi scot frecvent clientii la striptease, firme cu nume puternice si internationale.

Asarar daca sexul vinde e clar ca vanzarile nu tin de ratiune. Probabil ca cea mai mare lectie de vanzari reiese din faptul ca desi nevoile sunt rationale decizia de cuparare este una emotionala. Dar despre asta vom vorbi intr-un articol viitor…cand probabil deja vom fi raspuns la intrebari precum:

Este bine, rau sa adoptam asemenea tactici? Si daca da, unde este granita intre a ceea ce este permis si ceea ce nu este permis?

Oare aceste firme ar recunoaste vreodata ca practica astfel de tactici?

Oare daca ar face-o cum ar reactiona clientii lor?

Sunt intrebari pe care ne-ar placea sa le dezbatem pe blog-ul nostru.

www.ibcfocus.ro este locul unde va puteti abona la newsletter-ul nostru.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Eu nu as iesi cu clientii la striptease...nu de alta dar sunt femeie si ma tem ca ar interpreta gresit gestul meu...dragutzii de clienti.

Oricum se practica.

Anda

Adriana spunea...

Eu as scoate clientii la striptease... sau mai bine spus clientele: si in constructii lucreaza suficiente femei cu putere de decizie. Pacat ca nu sunt la fel de multe cluburi de striptease masculin :)

SHARKY spunea...

pai ar trebui sa ne raspunzi si tu de cate ori ai scos clientii la strip tease....o poveste o stiu...dar atunci te-au scos ei pe tine.....ideea nu e insa strict legata de omul de vanzari ci si de bugetul firmei unde presteaza....

Andrei spunea...

Hei Sharky...:) Ce mai faci? Prin ce cluburi mai umbli?:)

Acum cu criza asta financiara...ori se ieftineste taxa de "jos textila" ori iesim cu clientii la un ceai si atat:)