miercuri, 27 iulie 2016

Imprimanta 3D care construieste folosind doar nisip si soare



Un designer din Germania a inventat un aparat de printare 3D care foloseste lumina soarelui si nisip, pentru a crea obiecte.

Numit The Solar Sinter, aparatul creat de designerul Markus Kayser poate fi folosit in desert pentru a crea diverse obiecte. Acesta utilizeaza o lentila mare Fresnel pentru a focaliza un fascilul de lumina solara, creand temperaturi cuprinse intre 1400 si 1600 de grade Celsius. Aparatul poate topi astfel nisipul si incepe sa construiasca forme din sticla, strat cu strat, in interiorul unei cutii de nisip montate sub lentila.
(sursa foto si articol Dezeen.com)

Motoarele actionate cu ajutorul energiei solare transporta cutia pe o axa x, y, de-a lungul unui traseu controlat de computer, iar un nou strat de nisip este dispersat deasupra, dupa fiecare trecere a fasciculuilui de lumina.

Senzorii de lumina urmaresc soarele, iar intregul aparat se roteste in jurul bazei sale pentru a asigura ca lentila produce nivelul optim de caldura. Dupa ce toate straturile au fost topite si lipite, obiectul rezltat este lasat sa se raceasca. Aceasta tehnica a fost folosita numai pentru crearea de obiecte, dar ar putea reprezenta o solutie sustenabila pentru constructia de case.

Intr-o lume peocupata de producerea de energie din surse regenerabile, acest proiect inovator exploreaza potentialul desertului in procesul de fabricare.

Niciun comentariu: