vineri, 22 iulie 2016

De peste 50 de ani, un fost calugar spaniol construieste singur o catedrala

In orasul spaniol Mejorada del Campo, aflat la 20 de km distanta de Madrid, se inalta o structura impresionanta, cu o poveste si mai impresionanta. Poate parea de necrezut, dar intreaga catedrala este munca unui singur om, care si-a dedicat mare parte din viata acestui santier sacru. De 53 de ani, Justo Gallego lucreaza singur la constructia unei catedrale, fara a avea studii sau vreo pregatire in domeniul arhitecturii si constructiilor.


Pentru ridicarea catedralei, Don Justo a folosit in mare parte materiale reciclate sau produse donate de companii locale din domeniul constructiilor. Intreaga structura se intinde pe o suprafata de peste 24.000mp, iar design-ul a fost inspirat de alte catedrale si cladiri celebre din carti si reviste.

Don Justo a lucrat in mare parte singur la constructia catedralei, insa a fost ajutat de-a lungul timpului de cativa localnici, voluntari si nepotii sai. Cateodata a cerut sfaturi de la experti, iar un arhitect si-a oferit pro bono serviciile pentru pro bono pentru a ajuta la autorizarea constructiei.



La 90 de ani, Don Justo stie ca nu va finaliza catedrala, insa nu are niciun regret. Daca ar fi sa o ia de la capat, a spus ca ar construi una de doua ori mai mare.

O fac pentru credinta. E clar, nu? Mama mea era foarte pioasa. Ea m-a invatat sa fiu credincios si iubesc biserica. Asa ca mi-am canalizat toata energia in asta. Nu ai nevoie de studii. Ai nevoie doar de putere. Toata vine de la cel de sus.

Sursa

Un comentariu:

Ilie POP spunea...

Foarte interesant link !!!