vineri, 2 aprilie 2010

Top 5 constructii inspirate de OU

Oul colorat este unul din cele mai cunoscute simboluri ale Pastilor din lumea intreaga, pentru ca simbolizeaza "sursa vietii".

Acest simbol a fost inspiratie pentru o serie de constructii incredibile, din care am ales sa va prezentam, in preajma Sarbatorilor Pascale, cele mai fabuloase 5 constructii inspirate de OU:

1. Opera House, Beijing (China)

Cunoscuta mai mult sub denumirea de "OUL", aceasta cladire a fost proiectata de Paul Andreu cu scopul de a deveni una din cele mai emblematice cladiri din lume.


2. Statie de epurare, Bottrop (Germania)

V-ati gandit vreodata ca o cladire industriala poate arata atat de bine? Ei bine, in Germania exista fotografi pasionati in special de constructiile industriale. Mai multe fotografii senzationale aici

3. Cladire de birouri Cybertecture, Mumbay (India)

Firma Cybertecture este foarte cunoscuta in lume pentru proiectele sale inedite. Cand a fost contractata sa proiecteze cea mai speciala cladire din Mumbai, arhitectii au fost inspirati de ideea: lumea - ecosistem ce permite evolutia.


4. Casa OU, Belgia

In urma cu cateva luni am postat mai multe detalii si imagini cu aceasta casa: http://ibcfocus.blogspot.com/2010/01/casa-ou.html

5. Casa “Paste fericit”, Moscova (Rusia)

Forma de ou este doar un corp al casei unui magnat din Rusia, care initial dorea sa construiasca o maternitate sub forma de ou. Acel proiect nu a mai fost construit, astfel ca beneficiarul a ales sa dea casei sale aceasta forma.

IBC Focus va ureaza Sarbatori vesele!

Niciun comentariu: