marți, 4 august 2009

Pista de aeroport intersectata de o autostrada

Cu siguranta va este cunoscut faptul ca circulatia pe anumite poduri ale lumii sa fie oprita pentru a permite trecerea navelor cu o inaltime mai mare decat cea a podului! Dar ati auzit ca o pista de aeroport sa se intersecteze cu o autostrada???
Este cazul aeroportului din Gibraltar, care este recunoscut in lume prin faptul ca se afla foarte aproape de centrul orasului pe care il serveste – la doar 500 metri distanta!

Cum functioneaza aeroportul in prezent? Circulatia de pe autostrada, care am inteles ca e densa, este oprita cand un avion este programat sa decoleze/aterizeze... lucru care se intampla de peste 6 ori zilnic, avand in vedere ca se opereaza in medie 45 de zboruri saptamanale. Iar daca luam in considerare ca circulatia rutiera e oprita in medie 10 minute per decolare sau aterizare, imaginati-va ca autostrada poate fi inchisa zilnic peste 2 ore!
In 2007 Guvernul local a luat decizia sa reabiliteze intregul aeroport incepand cu largirea terminalului si pana la construirea unei noi piste care sa nu mai intersecteze soseaua! Speram doar ca lucrarile nu sunt blocate din cauza crizei economice, asa cum se intampla cu aeroporturile din Romania. Mai multe detalii despre lucrarile care au loc la aeroporturile din tara aici.

Niciun comentariu: