marți, 23 iunie 2009

Casa de 3.000 lire sterline

Aceste imagini reprezinta o casa construita in Tara Galilor de insusi proprietarul Simon Dale si socrul acestuia, impreuna cu trecatori si prieteni aflati in vizita. Procesul de constructie s-a finalizat dupa 3 luni, in care s-au lucrat intre 1000 si 1500 de ore si s-a investit suma de 3000 de lire sterline, costul pe metru patrat fiind de 60 de lire.

Constructia asemanatoare cu cele ale Hobbitilor din celebra carte a lui J. R. R. Tolkien au la baza un schelet de lemn de stejar, materia prima provenind din padurea din apropiere. Este extrem de important faptul ca nu s-au folosit decat acei copaci ce necesitau a fi taiati pentru intretinerea padurii.
Izolarea s-a facut cu paie atat in cazul pardoselii cat si in cel al peretilor si acoperisului.

Procesul de constructie, dupa marturisirile proprietarului-"constructor" a fost unul cat se poate de simplu, uneltele de baza folosite fiind o drujba, un ciocan si o dalta. Este de asemenea important de remarcat faptul ca Simon Dale nu este de profesie constructor sau tamplar, afirmand ca un astfel de sistem de constructie este accesibil oricui.


Niciun comentariu: