luni, 4 mai 2009

Cele mai interesante acoperisuri construite vreodata

Acoperisul Frunza, Brazilia
Pe o plaja minunata din apropierea orasului Rio de Janeiro s-a construit o casa cu un acoperis in forma de frunza de bananier ce protejeaza si ofera umbra oaspetilor. Aceasta locuinta a fost construita cu spatii deschise intre camere, fara coridoare, fiind locul ideal pentru intalniri si petreceri.

Tongkonan, Indonezia
… sunt casele traditionale vechi din Indonezia, construite pe piloni de lemn. Partea distinctiva a acestor locuinte o reprezinta acoperisul supradimensionat din bambus, in forma de barca, si care este care prezinta pe exterior cu incrustatii din lemn de culoare rosie, neagra si galbena.

Casa Batlló, Spania
Este una din cele mai faimoase lucrari ale celebrului architect Gaudi. Pe langa fatada foarte frumos decorata, aceasta cladire este recunoscuta pentru acoperisul multicolor, o marca a arhitectului. Acest acoperis curbat il reprezinta pe Sf George, sfantul protector al zonei Cataluna.

Acoperisul de roca, SUA

Acoperisul Academiei de Stiinte din California este acoperit cu movile de pamant si iarba – locul perfect pentru a-ti lua pranzul la soare!

Acoperisul rezervorului de apa din Arabia Saudita
...este unul din cele mai frumoase lucruri care se vad cu Google Earth. Acest rezervor adaposteste anual aproximativ 2 milioane de pelerini musulmani si are un acoperis de ciment in forma de scoica cu diametrul de 365 metri, fiind printre cele mai mari de acest gen din lume.

Niciun comentariu: