marți, 20 decembrie 2016

Cum transformi cenusa in caramida?


Cum creezi speranta si incepi sa construiesti intr-o tara care a fost lovita de 3 razboaie in ultimii 10 ani, mai ales atunci cand vezi numai daramaturi in jurul tau?

Cenusa razboiului a fost transformata intr-un nou tip de caramida de doua tinere inginere din Palestina.
(sursa foto: palestinechronicle.com)

Din cauza blocadei instituite de Israel in Fasia Gaza si de legaturile tensionate din zona, obtinerea de caramida pentru reconstructia este aproape imposibila. In acest context, doua tinere din Palestina au descoperit o metoda inovatoare prin care au reusit sa fabrice caramida din cenusa.

(sursa foto: taawon.org)

Numita "green cake", ideea producerii acestei caramizi a fost rezultatul a 6 luni de cercetari si a avut in vedere folosirea inteligenta a cantitatilor uriase de cenusa aruncate in depozitele de colectare a deseurilor.

Rezultatul? O inventie prietenoasa cu mediul care ar putea fi folosita peste tot in lume, nu doar in Gaza.

Caramida Green Cake rezista la foc, este cu 50% mai usoara si tot cu pana la 50% mai ieftina decat caramida traditionala.


Conform datelor furnizate de Natiunile Unite, 18.000 de case au fost distruse si peste 108.000 de palestinieni au ramas fara un acoperis deasupra capului.

Tu dupa ce criterii alegi materialele cu care construiesti? Pe ARHISPEC gasesti peste 7000 de produse, toate cu documentatii tehnice si brosuri!

Niciun comentariu: