vineri, 2 septembrie 2016

Scenariu de groaza: In Coreea de Nord sunt folosite droguri pentru a grabi finalizarea constructiilor

Coreea de Nord este o tara rupta complet de lumea moderna, o imensa inchisoare pentru locuitorii ei care sunt privati de ceea ce se intampla in afara granitelor si sunt aspru pedepsiti pentru fapte care noua ni se par banale (de ex. un turist american a fost condamnat la 15 ani de munca silnica pentru ca a incercat sa duca in SUA un poster de propaganda).


In acest context, declaratiile unei surse anonime pentru Radio Free Asia (un radio non-profit din SUA), care sustine ca muncitorilor din Coreea de Nord li se administreaza droguri pentru a finaliza mai repede un imobil de 70 de etaje si alte 60 de structuri care se construiesc in capitala tarii, nu par a fi deloc exagerate.

Metamfetamina este drogul folosit pentru grabirea constructiilor din Pyongyang, datorita starii de hiper-activitate pe care o genereaza si care poate dura pana la 12 ore. Cu toate acestea, pe termen lung, consumul acestui drog poate provoca psihoza, paranoia, anxietate, agresivitate si leziuni ale creierului si organelor interne.

Informatia este greu de verificat, avand in vedere ca vine de la o singura sursa, insa poate fi un strigat de ajutor si un semnal de alarma in ceea ce priveste practicile neortodoxe folosite in industria constructiilor din Coreea.

In Romania si alte tari europene nu s-au semnalat probleme la acest capitol: motivarea angajatilor si accelerarea lucrarilor se face prin suplimentarea personalului, beneficii financiare, o foarte buna planificare si cu ajutorul noilor tehnologii. O problema cu care ne confruntam poate fi doar lipsa fortei de munca specializate.

Niciun comentariu: