joi, 28 iulie 2011

Ce fac arhitectii in padure?

Ce altceva l-ar putea inspira pe un arhitect decat natura, mustind de arome, culori, forme si senzatii. E adevarat ca piesajele urbane, fermecatoare de altfel, aduc explozii de adrenalina. Acestea nu sunt insa capabile sa inlocuiasaca cursul firesc al timpului, masurat in fosnetul frunzelor si triluri de pasari.




Plecand de la aceasta idee, arhitectii de la Selgas Cano si-au amplasat birourile in padure, nu departe de Madrid. S-a hotarat ca pentru o integrare armonioasa e nevoie de o structura lunguiata, “curgatoare”, pe jumatate ingropata in pamant (metoda traditionala optimizare termica).

Latura lunga a cladirii este realizata din plastic transparent care, pe langa lumina naturala daruieste angajatilor o priveliste colesitoare. La amenajarea interiorului s-au folosit nuante naturale de galben si verde, rescriindu-se simfonia cromatica a peisajului.

Dintre greutatile tehnice arhitectii mentioneaza instalarea retelelor de comunicatii, care in cele din urma au fost trasate sub pamant, asemeni sistemelor de incalzire si canalizare.



Apropo de arhitecti, IBC Focus a lansat un nou serviciu de emailing de promovare catre arhitecti si proiectanti. Apasa aici sau trimite un mail catre IBC Focus pentru a afla mai multe detalii.

Niciun comentariu: