miercuri, 11 mai 2011

Concursul de proiecte pentru un viaduct abandonat - Solar Park South

Un proiect arhitectural propune reamenajarea unei constructii abandonate din regiunea Salerno-Reggio Calabria, Italia. Aflat încă la stadiul de concept, satul vertical ar putea deveni realitate în doar câtiva ani.

Competitia de design a demarat în luna februarie a lui 2011 sub numele de Solar Park South, o întrecere între cele mai potente case de arhitectură internationale care să furnizeze ideea salvatoare pentru viaductul italian. Chiar dacă pare un scenariu science fiction, proiectul a fost tratat cât se poate de competent, cu studii extinse despre impactul asupra mediului si oportunitătile de dezvoltare oferite zonei. Constructorii îsi propun să păstreze cât mai mult din structura preexistentă, aflată în stare destul de bună, si să limiteze numărul de materiale noi folosite la minimum.






În urma unei competitii de design organizate de statul italian, proiectul câstigător a venit din partea unei echipe formate din OFF architecture, PR Architect si Samuel Nageotte. Cele trei birouri de arhitectură propuneau păstrarea structurii vechi si construirea unui complex rezidential peste si în componenta podului. Îmbunătătiri substantiale vor fi aduse rezistentei constructiei, iar în final rezultatul se preconizează a fi spectaculos. Locul I a castigat 20.000 euro, locul doi 7500 iar locul 3 2500 euro.





Surse: stylereport.ro justapoz.com si newitalianblood.com

Niciun comentariu: