marți, 15 decembrie 2009

In China otelul este inlocuit cu bambus la constructia podurilor

Dupa un an intreg de cercetare, testari si erori, Universitatea de Constructii Hunan a construit un pod folosind doar bambus. De ce este asa de interesant acest pod? Pentru ca este primul de acest fel si reprezinta inceputul cercetarilor privind folosirea bambusului in constructii.

Testarea podului a fost facuta de un camion cantarind 8.6 tone, care la inaugurare a traversat podul de bambus fara niciun pericol de rupere. Acesta a fost si scopul celor de la Universitatea Hunan: sa construiasca un pod din bambus care sa reziste la trafic de masini mari.

In constructia podului au mai fost folosite si fibre de carbon, care il consolideaza si ofera podului o speranta de viata de cel putin 20 ani.

Specialistii chinezi continua cercetarile privind folosirea bambusului in constructii si spera ca acesta sa inlocuiasca treptat folosirea materialelor care polueaza mediul inconjurator.

2 comentarii:

kiddo spunea...

numai sa apuce sa cultive atata bambus inapoi, ca altfel se nvart in jurul cozii

Anonim spunea...

Am fost in China anul asta...si la schele foloseau o gramada de bambus. Vorba lui puiutu...numai sa aiba de unde sa cultive atata bambus.