marți, 26 august 2008

Podul de apa

Chiar daca in Romania ni se tot spune la stiri ca apele au mai trecut peste cate un pod, in Germania s-a construit un pod de apa. A fost nevoie de 24 000 de tone de otel, 68000 de mc de beton si 6 ani pentru realizarea acestei minuni ingineresti. Daca Romania se sperie de costul unui km de autostrada, pe nemti acest pod in lungime de 918 m i-a costat peste 500 milioane de euro. Podul din Magdeburg trece peste raul Elba si uneste fosta Germanie de Est cu cea de vest.

Si Bucurestiul se doreste a fi conectat la canalul Dunare- Marea Neagra, dar din lipsa de fonduri (cca 500 milioane euro) acest proiect va intra in conservare. In sedinta Guvernului de vineri 22 august 2008 s-a hotarat ca acest proiect, daca va fi realizat, va trebui sa fie precedat de un studiu de fezabilitate, iar pana la reluarea lucrarilor se va trece la faza de conservare a lucrarilor de pana la 1989.

2 comentarii:

Lucian Lirca spunea...

hmm...foarte tare...

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!