luni, 5 mai 2008

Cum vor fi semnalizate soselele viitorului

Chiar daca in Romania inca visam cu ochii deschisi la drumuri fara gropi si la cateva sute de km de autostrada…in alte tari, oamenii au standarde mult mai inalte.

Iata cateva propuneri ingenioase:

Semafoare mult mai vizibile – de ce sa riscam cu un semafor pus in coltul strazi cand exista posibilitatea ca respectivul semafor sa fie vazut de la cateva sute de metri. Semaforul propus in poza de mai jos ar trebui sa avertizeze si cel mai neglijent sofer:


Marcajele de pe sosea

Condusul poate fi foarte relaxant cand drumul este bun, liber si uscat. Compania franceza Eurovia a realizat un produs (vopsea) de marcaj al strazilor care permite atentionarea soferilor in timp real asupra pericolului. Vopseaua polimerica contine pigmenti termocromici ce permit schimbarea culorii vopselei cand conditiile climatice se schimba.

Cand e cald marcajul va avea culoarea alba, iar cand soseaua este aproape de punctul de inghet vopseaua va deveni roz. Frumusetea acestui sistem este ca poate avertiza in timp real soferii asupra conditiei soselei.


Simularea gropilor – chiar daca este doar o reclama, cu siguranta amplasarea acestora in puncte ce necesita limitarea vitezei ar da ceva rezultate. Pozele vorbesc de la sine:



Astazi, in mai toate ziarele s-a scris despre compania Bechtel care se pregateste sa concedieze 2500 de muncitori romani...

Un comentariu:

Anonim spunea...

super m-ia placut