marți, 14 februarie 2017

In Hong Kong peste 200 de mii de oameni traiesc in locuinte "cosciug" de 6mp

In ultimii 5 ani, in Hong Kong preturile caselor au crescut cu 50%, iar din aceasta cauza clasa de mijloc a ajuns in situatia de a nu isi mai permite achizitionarea unei locuinte. Ca o solutie extrema, pentru a fi mai accesibile, au aparut pe piata locuinte "cosciug" cu suprafete extrem de mici, care pot avea chiar si 6mp. 

sursa foto: scmp.com

Potrivit datelor oficiale, in jur de 200.000 de locuitori ai Hong Kong-ului locuiesc in astfel de spatii, insa expertii sunt de parere ca numarul lor este mult mai mare.

Aceasta problema obliga multe familii sa traiasca in subdiviziuni ale locuintelor si chiar in cladiri industriale, iar lipsa legislatiei privind suprafata unui apartament este principalul vinovat pentru aparitia acestor spatii minuscule de locuit.

sursa foto: dailymail.co.uk

Este al 7-lea an in care Hong Kongul este declarat de Studiul Demographia International Housing Affordability drept orasul cu cea mai putin accesibila piata imobiliara din lume. Aici pretul mediu al caselor este de 19 ori peste ceea ce isi pot permite oamenii cu venituri medii. 

In aceste conditii, cresterea preturilor practicate pentru constructii rezidentiale, comerciale si office de la noi din tara nu mai par probleme atat de grave. Pentru persoanele cu venituri medii din Romania exista variantele creditelor prin programul Prima Casa, iar cei care au suficiente economii pot opta pentru un credit imobiliar.

Vrei sa stii ce santiere sunt in derulare in Romania? www.RaportulDeInvestitii.ro!

Niciun comentariu: