Însăşi raţiunea de construire a unei case din lemn implică apropierea faţă de natură şi faţă de lemn. Altfel, casele din zonele pitoreşti ar fi construite din materiale moderne de construcţie, nu din lemn.
Sursă foto: homestratosphere.com
Case de calitate din lemn de calitate
O casă de lemn realizată în România, după model american sau nu, cu perioada de construcţie doar de câteva săptămâni şi cu un cost redus, este atractivă chiar şi pentru francezi, spre exemplu. Care este motivul? Cu siguranţă nu numai datorită proiectului de casă şi calităţii lemnului! Şi designul interior este responsabil de creşterea atractivităţii.
Societatea românească începe să îşi schimbe concepţia asupra caselor de acest tip. Se credea înainte ca acestea vor lua foc mai repede, că nu vor rezista la cutremure şi că nu pot fi încălzite corespunzător, însă iată că nu este aşa, din trei motive:
- Lemnul este tratat antiinflamator
- Lemnul este un bun izolator termic, pereţii din lemn reprezentând o anvelopă exterioară
- Flexibilitatea construcţiei din lemn asigură o rezistenţă ridicată la cutremur
Lemnul din interior urmeză calea lăsată de designer
Lemnul se regăseşte şi la interior în mobilier, în finisaje, în acolade şi aşa mai departe. Lemnul este dispus in funcţie de anumite idei de amenajari interioare in stil rustic, se dezvoltă în stilul tradiţional de amenajare, este metamorfozat într-un stil eclectic sau depăşeşte graniţele şi adoptă un trend nou de amenajare, bazat pe stilul minimalist-funcţionalist al popoarelor scandinave.
Deşi stilistica diferă, rămân anumite constante care nu se plasează în contrast cu conceptul de casa din lemn, ci din contră: o ajută să devină o locuinţă ideală. Aceste constante sunt nuanţele deschise, ţesăturile plăcute (pentru ca în interior se regăsesc, în mod obligatoriu, materiale textile) şi alte elemente adiţionale care scot în valoare anumite simboluri.
Cum este asigurat echilibrul stilistic?
Bârnele sunt din lemn, şi au un rol structural dar şi decorativ. Delimitările de pe podea sunt efectuate prin benzi de lemn, iar mobila, din lemn masiv, lasă loc şemineului sau elementelor florale să se manifeste. În funcţie de stilul de amenajare, decoraţiunile sunt prezente din abundenţă sau mai puţin prezente. Echilibrul stilistic este asigurat, la acest lucru participând şi faptul că un astfel de imobil este bine compartimentat.
Articol semnat de 1design.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu