De la vanzarea de mese de biliard, la case care nu au nevoie de autorizatie
Un investitor roman a pariat pe dezavantajele procesului anevoios cu care se elibereaza autorizatiile de construire si a dezvoltat un business pentru care nici macar nu este nevoie de ele.
Adrian Tabacaru nu este nici constructor, nici dezvoltator imobiliar. Are un business specializat in vanzarea de mese si accesorii de biliard, dar a mizat pe avantajele casutelor pe roti.
Casutele pot avea suprafete mici - de aproximativ 20 de metri patrati, dar pot fi extinse si la peste 60 de metri patrati. Singura conditie necesara evitarii autorizatiilor de construire este aceea ca trebuie sa fie sprijinite pe roti. Pentru acest tip de casute cu roti este nevoie doar de un teren plat si o autorizatie de amplasare, care este mult mai usor de obtinut si mult mai ieftina decat autorizatia de construire. Este ca si cum ai avea o rulota.
(sursa foto: profit.ro)
Casutele au racord general electric, apa si canalizare, iar incalzirea se poate face cu lemne sau poate fi electrica.
Cine sunt cumparatorii?
Tinta sunt cei care locuiesc sau lucreaza in orasele mari, care au sau pot inchiria un teren, dar nu vor sa se complice cu o locuinta clasica. Pe langa ei, alti ipotetici clienti pot fi cei care cauta o locuinta de vacanta sau angajatii temporar intr-un oraș; cand schimba orasul, pleaca impreuna cu locuinta. O astfel de casută este construita in trei luni. Se face un contract, clientul vine cu planul, spune cum vrea să fie compartimentarea, face un contract, se negociaza transportul si montajul, se plateste un avans si incep lucrarile. Cei care vor sa locuiasca pe roti trebuie sa plateasca de la 400 de euro pe metru patrat. Rotile nu se vad, fiind mascate de niste panouri.
Sursa articol: profit.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu