miercuri, 14 iunie 2017

Video: Micro-casa care poate fi construita in doar 7 ore!


Koda este o micro-locuinta prefabricata, creata de firma estoniana Kodasema, care poate fi construita in doar 7 ore!

Casa are o suprafata de 30.3mp si dispune de un dormitor, o baie, o bucatarie si un living. Aceasta poate fi asamblata si dezasamblata rapid, oferind proprietarilor flexibilitatea de a o monta si remonta oriunde doresc.


Datorita panourilor solare montate pe acoperis, casa Koda este si independenta energetic.

Casa este in prezent disponibila doar pe teritoriul Estoniei, iar pretul acesteia se ridica la 100.000 de euro cu toate finisajele incluse.

marți, 13 iunie 2017

Casele care nu au nevoie de autorizatie de construire


De la vanzarea de mese de biliard, la case care nu au nevoie de autorizatie

Un investitor roman a pariat pe dezavantajele procesului anevoios cu care se elibereaza autorizatiile de construire si a dezvoltat un business pentru care nici macar nu este nevoie de ele.

Adrian Tabacaru nu este nici constructor, nici dezvoltator imobiliar. Are un business specializat in vanzarea de mese si accesorii de biliard, dar a mizat pe avantajele casutelor pe roti.

Casutele pot avea suprafete mici - de aproximativ 20 de metri patrati, dar pot fi extinse si la peste 60 de metri patrati. Singura conditie necesara evitarii autorizatiilor de construire este aceea ca trebuie sa fie sprijinite pe roti. Pentru acest tip de casute cu roti este nevoie doar de un teren plat si o autorizatie de amplasare, care este mult mai usor de obtinut si mult mai ieftina decat autorizatia de construire. Este ca si cum ai avea o rulota.

(sursa foto: profit.ro)

Casutele au racord general electric, apa si canalizare, iar incalzirea se poate face cu lemne sau poate fi electrica.

Cine sunt cumparatorii?

Tinta sunt cei care locuiesc sau lucreaza in orasele mari, care au sau pot inchiria un teren, dar nu vor sa se complice cu o locuinta clasica. Pe langa ei, alti ipotetici clienti pot fi cei care cauta o locuinta de vacanta sau angajatii temporar intr-un oraș; cand schimba orasul, pleaca impreuna cu locuinta. O astfel de casută este construita in trei luni. Se face un contract, clientul vine cu planul, spune cum vrea să fie compartimentarea, face un contract, se negociaza transportul si montajul, se plateste un avans si incep lucrarile. Cei care vor sa locuiasca pe roti trebuie sa plateasca de la 400 de euro pe metru patrat. Rotile nu se vad, fiind mascate de niste panouri.

Sursa articol: profit.ro

luni, 12 iunie 2017

Creativitate in constructii: vezi cum reusesc unii sa isi faca munca mai usoara!

Trasarea de linii intr-o parcare n-a fost niciodata mai usoara. Nici transportul de material de zidarie direct pe acoperisul unei case. Se spune ca nevoia te invata, iar pe unii i-a invatat sa devina foarte creativi si eficienti, dupa cum puteti vedea in cele doua videoclipuri de mai jos:



Vrei sa vezi ce se intampla pe santierele din Romania? Peste 1000 de poze reale direct de pe santier adaugate lunar gasesti pe www.raportuldeinvestitii.ro

Un barbat a construit 25 de case folosind sticle de plastic in loc de caramizi

Tateh Lehibib Breica, un barbat de 27 de ani, nascut si a crescut in taberele de refugiati din Algeria, a dezvoltat o tehnica remarcabila si eficienta de a construi case pentru el si ceilalti refugiati intr-o zona lovita frecvent de furtuni de nisip si un climat cu adevarat sufocant, cu temperaturi zilnice care depasesc 40 de grade Celsius.

Nu e usor sa construiesti case care sa asigure un minim de confort in acest tip de climat, insa Breica a inceput sa foloseasca sticle din plastic umplute cu nisip si a construit deja 25 de casute circulare pentru el si alti refugiati.

Tanarul detine un masterat in eficienta energetica, obtinut datorita unei burse scolare oferite de Comisia pentru refugiati a Natiunilor Unite. Ideea folosirii sticlelor de plastic in constructii a "furat-o" dintr-un documentar pe care il vazuse cat timp a studiat la universitate.


Sursa articol: inhabitat.com

Vrei sa stii ce proiecte rezidentiale se construiesc la noi in tara? www.santiereonline.ro

Foto: Barul care sfideaza gravitatia


O echipa de arhitecti din Mexic a realizat un concept de bar care le va da emotii chiar si celor care nu sufera de frica de inaltime. Din dorinta de a profita la maximum de peisajul pe care il ofera cascada Basaseachic din Mexic, acestia au proiectat un cocktail bar si restaurant care le va oferi viitorilor clienti sansa sa se bucure de frumusetea obiectivului din absolut toate directiile - inclusiv de jos - fiindca podeaua restaurantului va fi realizata din sticla transparenta, ultra-rezistenta.

Cu toate ca nu exista inca planuri concrete de demarare a acestui proiect, doar designul realizat pe calculator iti taie respiratia: