luni, 27 martie 2017

Protectia muncii: prioritatea numarul 1 in Rusia? Ce gluma buna.

Casca? Nu.
Echipament de protectie? Nu.
Incaltaminte de protectie? Nu.
Vorbim de o mica demolare in Rusia.
Un shot de votca este mai mult decat suficient pentru urmatoarea operatiune:

Vrei sa vezi daca santierele din Romania respecta protectia muncii? Le gasesti pe www.raportuldeinvestitii.ro


Video: Ce se intampla cand arhitectii fac deserturi?

Cand vine vorba de prajituri sau orice alt tip de desert, viziunea unui arhitect poate transforma orice "dulce" intr-o adevarata opera de arta:


Cu toate acestea, pe langa estetic este esential ca arhitectii sa fie atenti si la INGREDIENTELE folosite. Iar ingredientele unei constructii conforme cu specificatiile proiectului, alaturi de documentatii tehnice, le gasiti pe ARHISPEC!

Primul oras din Romania care obliga constructorii sa planteze copaci

3 pomi fructiferi sau arbori pentru o casa si cate un pom fructifer sau un arbore pentru fiecare unitate locativa - acestea sunt noile obligatii pe care trebuie sa le indeplineasca de acum incolo beneficiarii sau antreprenorii care solicita eliberarea unei autorizatii de constructie in localitatea brasoveana Ghimbav.

Proiectul numit "Reconstructia ecologica" a fost aprobat la finele lunii februarie de consilierii locali si ii obliga pe constructori sa fie mai responsabili cu mediul in timp ce construiesc.


Cei care nu vor respecta noile reguli risca amenzi intre 1000 si 3000 de lei. Proiectul mai prevede plantarea de pomi pe domeniul public si in alte situatii: in cazul persoanelor fizice care se casatoresc, dar si pentru fiecare nou-nascut (plantarea unui pom care va purta numele copilului).

Aplaudam aceasta initiativa si consideram benefica implementarea ei la nivel national.
Alegerea pomilor sau arborilor e simpla. Dar materialele potrivite pentru constructii durabile, la preturi de producatori, le gasiti pe ARHISPEC!

joi, 9 martie 2017

Prima casa din lume printata direct pe santier are 100mp si a fost gata in 24 de ore!


Vorbim de o casa obisnuita de 100mp construita direct pe santier cu ajutorul unei tehnologii ultramoderne - o imprimanta 3D mobila care poate fi transportata exact la locatia unde se doreste ridicarea locuintei.

Costurile unei case printate 3D se ridica la 10.000 de $. Cei care au dezvoltat aceasta tehnologie sustin ca printarea 3D duce la costuri de constructie cu cel putin 40% mai mici fata de cele ale constructiilor traditionale.

Sursa foto: www.apis-cor.com

Compania Apis Cor, care a realizat acest prim proiect rezidential in doar 24 de ore, spera ca reusita lor sa fie recunoscuta drept o alternativa mai accesibila la metodele traditionale de constructie.

Interiorul casei este compartimentat astfel: un hol, o baie, un living si o bucatarie compacta functionala.