miercuri, 27 iulie 2016

Imprimanta 3D care construieste folosind doar nisip si soare



Un designer din Germania a inventat un aparat de printare 3D care foloseste lumina soarelui si nisip, pentru a crea obiecte.

Numit The Solar Sinter, aparatul creat de designerul Markus Kayser poate fi folosit in desert pentru a crea diverse obiecte. Acesta utilizeaza o lentila mare Fresnel pentru a focaliza un fascilul de lumina solara, creand temperaturi cuprinse intre 1400 si 1600 de grade Celsius. Aparatul poate topi astfel nisipul si incepe sa construiasca forme din sticla, strat cu strat, in interiorul unei cutii de nisip montate sub lentila.
(sursa foto si articol Dezeen.com)

Motoarele actionate cu ajutorul energiei solare transporta cutia pe o axa x, y, de-a lungul unui traseu controlat de computer, iar un nou strat de nisip este dispersat deasupra, dupa fiecare trecere a fasciculuilui de lumina.

Senzorii de lumina urmaresc soarele, iar intregul aparat se roteste in jurul bazei sale pentru a asigura ca lentila produce nivelul optim de caldura. Dupa ce toate straturile au fost topite si lipite, obiectul rezltat este lasat sa se raceasca. Aceasta tehnica a fost folosita numai pentru crearea de obiecte, dar ar putea reprezenta o solutie sustenabila pentru constructia de case.

Intr-o lume peocupata de producerea de energie din surse regenerabile, acest proiect inovator exploreaza potentialul desertului in procesul de fabricare.

vineri, 22 iulie 2016

De peste 50 de ani, un fost calugar spaniol construieste singur o catedrala

In orasul spaniol Mejorada del Campo, aflat la 20 de km distanta de Madrid, se inalta o structura impresionanta, cu o poveste si mai impresionanta. Poate parea de necrezut, dar intreaga catedrala este munca unui singur om, care si-a dedicat mare parte din viata acestui santier sacru. De 53 de ani, Justo Gallego lucreaza singur la constructia unei catedrale, fara a avea studii sau vreo pregatire in domeniul arhitecturii si constructiilor.


Pentru ridicarea catedralei, Don Justo a folosit in mare parte materiale reciclate sau produse donate de companii locale din domeniul constructiilor. Intreaga structura se intinde pe o suprafata de peste 24.000mp, iar design-ul a fost inspirat de alte catedrale si cladiri celebre din carti si reviste.

Don Justo a lucrat in mare parte singur la constructia catedralei, insa a fost ajutat de-a lungul timpului de cativa localnici, voluntari si nepotii sai. Cateodata a cerut sfaturi de la experti, iar un arhitect si-a oferit pro bono serviciile pentru pro bono pentru a ajuta la autorizarea constructiei.



La 90 de ani, Don Justo stie ca nu va finaliza catedrala, insa nu are niciun regret. Daca ar fi sa o ia de la capat, a spus ca ar construi una de doua ori mai mare.

O fac pentru credinta. E clar, nu? Mama mea era foarte pioasa. Ea m-a invatat sa fiu credincios si iubesc biserica. Asa ca mi-am canalizat toata energia in asta. Nu ai nevoie de studii. Ai nevoie doar de putere. Toata vine de la cel de sus.

Sursa

miercuri, 13 iulie 2016

Un lift care se misca atat pe verticala cat si pe orizontala

Vrei sa ofertezi lifturi? www.raportuldeinvestitii.ro

Ce fac constructorii cand sunt pe plaja

Construiesc...castele de nisip:) Sau poate cel mai mare castel de nisip:)

Built For It Trials - Sand Castle from Ben Brodbeck on Vimeo.

Cum ofertezi santierele in lucru direct de pe plaja? Te loghezi telefonul tau smart pe varianta mobila a celei mai mari baze de date cu santiere din Romania, alegi santierele cele mai fierbinti pe care le contactezi cu un telefon sau email. Apoi te racoresti cu un mojito si te bucuri de soare si mare. Chiar se poate:) www.raportuldeinvestitii.ro

marți, 12 iulie 2016

Cum sa faci scheme cu roaba

Un tanar din Germania care s-a saturat de metodele deja conventionale de freestyling (role, biciclete, saketboarduri) a trecut la un nivel mai avansat - cel cu roaba de pe santier (doar dupa ce a trecut prin etapele de modificare a roabei incat sa se potriveasca acestei noi destinatii). Rezultatul il puteti urmari mai jos.



Pentru santiere in lucru (fara scheme) puteti intra pe santiereonline.ro si sa alegeti unde doriti sa ofertati.