vineri, 22 martie 2013

Incarcator frontal versus Mercedes-Benz

Ce se poate întâmpla dacă îţi parchezi maşina în calea unui încărcător frontal? Dar nu din cele mici, ci din cele mari şi foarte mari? Dacă cel care conduce utilajul are puţină minte, eşti chemat să-ţi iei maşina din drum. Dacă însă are minte puţină, se întâmplă ca în videoclipul de mai jos. Acum, câteva lucruri demne de remarcat: nu ştim dacă e „pe bune” sau face parte dintr-o campanie „virală”, cert e că e în acelaşi timp dureros şi amuzant. Apoi, dacă vă uitaţi atent, calitatea asamblării Mercedes-Benz îşi spune cuvântul: luminile rămân active chiar şi după ce maşina este făcută practic una cu asfaltul? Sursa

Cea mai inalta constructie care a fost demolata

Este vorba de o antena cu o inaltime de peste 600 de metri din Carolina de Nord. Avand in vedere ca antena nu mai functiona s-a decis demolarea ei si fondurile provenite din vanzarea fierului vechi rezultat sa fie donate unei organizatii caritabile. Demolarea a stabilit si un nou record mondial ca cea mai inalta structura ridicata de om care a fost demolata cu ajutorul unui material explozibil.

joi, 21 martie 2013

Cum sa canti la gard

Va mai aduceti aminte de vremea lui "ceasca" cand era galagie in apartament si bateai in calorifer pentru a "face liniste"? Iata, ca Xavi Lozano a realizat un fluier dintr-o bucata de gard:

Cum sa detectezi gropile din asfalt

Cortul din beton

Iata cum Richard Ambrose si Jonny Phillips de la National Geographic construiesc un cort din beton: Asta ne reaminteste de colaborarea cu cei de la Betonia :)

miercuri, 20 martie 2013

Heineken WOBO - sticla caramida

Un interesant concept de reutilizare a recipientelor de plastic a fost prezentat de către Heineken în 1963. Denumit World Bottle sau prescurtat WOBO, ideea este remarcabil de simplă dar practică, fiind vorba despre pet-uri de bere în formă de paralelipiped, care se îmbinau aproape perfect ca nişte cărămizi. Astfel recipientele puteau căpăta după golire o a doua utilizare ca material de construcţii, în special în zonele sărace ale lumii.
Sursa

luni, 11 martie 2013

Design de perete care te hipnotizeaza

Studioul de design "Humans Since 1982" din Stockholm a transformat timpul intr-o arta. Mai exact au folosit 288 ceasuri analogice pentru a ilustra dinamismul cat si fluiditatea timpului. Sursa

8 Martie la IBC Focus

O mica surpriza pentru fetele de la IBC Focus.
si mai jos ... cateva mici scene de la filmari...

marți, 5 martie 2013

Pod pietonal circular

Lujiazui Pedestrian Bridge – In zona comerciala si financiara Lujiazui din districtul Pudong, Shanghai, a fost construit un pod pietonal, o pasarela care se inalta deasupra segmentului carosabil, construit pe piloni de beton. Podul a solutionat problema de aglomerare a zonei pietonale. De pe pod se pot vedea bine cladirile zgaraie nori, cartierul si decoratiunile florale, panorama zonei. Surse poze Sursa

O noapte intr-un igloo

Cum ar fi sa poti sa privesti aurora boreala chiar la ea acasa si asta intr-un mod comod la chiar -22 grade Celsius. Poti face asta in parcul national Urho Kekkonen la hotelul Kakslauttanen, unde te poti caza intr-una din cele 20 de igloo-uri izolate termica. Fiecare igloo este echipat cu pereti si tavane din sticla tratata nu numai pentru a izola termic insa si pentru a nu ingheta si pentru pastra cea mai buna priveliste in noptile cu temperaturi de pana la -22 grade Celsius.



Sursa

luni, 4 martie 2013

Pardoseala prost executata sau ... arta moderna?

Shibboleth este o lucrare de arta moderna care a costa 300.000 lire si care a fost amplasata in holul principal a muzeului de arta moderna Tate din Londra. Lucrarea a fost comandata de catre Unilever si a fost realizata de artista columbiana Doris Salcedo. Conform artistei, crapatura in lungime de 167 de metri reprezenta granite, experienta imigrantilor, experienta segregarii si a urii rasiale cat si experienta unei persoane din lumea a treia care vine in inima Europei.
Sursa | Sursa poze

Arta lui Gaudi

Antoni Gaudi a fost un arhitect catalan faimos atat pentru stilul sau unic cat si pentru proiectele sale puternic individualizate. Desi a fost catalogat alaturi de stilul Art Nouveau, Gaudi a creat un intreg stil original.