joi, 31 decembrie 2009

Constructii in bucatarie

La noapte intram in 2010. Incepe anul in forta cu constructiile din bucataria ta. Esti constructor si ai o nevasta priceputa in bucatarie? Iata cum iti poti inveseli prietenii si faci si un pic de marketing...ca anul 2010 nu va fi foarte usor.





Mai multe despre aceste prajiturele gasiti aici.
La multi ani, la multe proiecte si incasari in noul an, sa aveti de lucru si fie ca macar unul din 10 proiecte de interes din Raportul de Investitii IBC Focus sa se transforme intr-un contract pentru d-voastra.

miercuri, 23 decembrie 2009

Cum sa faci masuratori pe santier

Masuratorile sunt extrem de importante pe santier...si merita sa devi un expert ninja in asta:

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Se mai construieste iarna?

E frig, ninge, activitatea in constructii a inghetat...Sau poate ca nu. Unii au transformat zapada si gheata in material de constructii...iar altii folosesc cea mai mare baza de date cu santiere din Romania pentru a face noi contacte si noi oportunitati de afaceri. Dar iata mai jos cateva poze in care constructorii si talentati arhitecti folosesc zapada pentru a construi:

Palat
Pagoda

Namdaemun

Daca nu te pricepi la constructii din zapada...dar doresti sa ai lucrari reale de constructii in 2010...incearca http://www.raportuldeinvestitii.ro/

joi, 17 decembrie 2009

Cel mai periculos pod din Siberia

Se spune ca are o lungime de 570 metri si este la 15 metri inaltime de suprafata apei. Tu ai avea curaj sa mergi cu masina pe el?

Vestea buna e ca au crescut standardele de constructie a podurilor. In cea mai mare baza de date cu santiere din Romania gasiti peste 300 de santiere privind constructia/reparatia de poduri.

marți, 15 decembrie 2009

In China otelul este inlocuit cu bambus la constructia podurilor

Dupa un an intreg de cercetare, testari si erori, Universitatea de Constructii Hunan a construit un pod folosind doar bambus. De ce este asa de interesant acest pod? Pentru ca este primul de acest fel si reprezinta inceputul cercetarilor privind folosirea bambusului in constructii.

Testarea podului a fost facuta de un camion cantarind 8.6 tone, care la inaugurare a traversat podul de bambus fara niciun pericol de rupere. Acesta a fost si scopul celor de la Universitatea Hunan: sa construiasca un pod din bambus care sa reziste la trafic de masini mari.

In constructia podului au mai fost folosite si fibre de carbon, care il consolideaza si ofera podului o speranta de viata de cel putin 20 ani.

Specialistii chinezi continua cercetarile privind folosirea bambusului in constructii si spera ca acesta sa inlocuiasca treptat folosirea materialelor care polueaza mediul inconjurator.

luni, 14 decembrie 2009

Te tine sub papuc?

Poate mai corect este "te tine in papuc"...Iata noua (9) exemple de constructii facute sub (forma) de papuc:

O cizma rosie:
Pantof alb si elegant pentru balul de la ora 21:
Aceasta casa o puteti vizita in Africa:
Iar un pantofar a gasit o metoda originala prin care sa exprime meseria sa:
Aici o constructie sun forma de papuc care ar trebui curatata:

Asta este intr-un parc de distractii:
Si ultima poza este o constructie (urata) din lemn:
Daca te tine prietena sub papuc, evadeaza si viziteaza mai multe santiere din Romania. Noi te ajutam si iti punem la dispozitie cea mai mare baza de date cu santiere www.raportuldeinvestitii.ro

Sau ai fost cu baietii la o bere si ai nevoie sa justifici timpul in fata sefului sau in fata iubitei? Te ajutam noi cu un alibi si iti oferim si poze de la santiere (ca sa ai dovada) ca ai "lucrat": http://www.iresearch.ro/pdf/prezentare%20.pdf

vineri, 11 decembrie 2009

Cum sa explici incarcarile dinamice

Ca si profesor de statica este uneori greu sa le arati studentilor importanta incarcarilor dinamice asupra unei structuri. Dar daca le-ai arata un filmulet precum cel de jos, in care se prezinta efectul acestora asupra podului din Manhattan, oare nu ar fi mai eficient?

marți, 8 decembrie 2009

Cum sa incalzesti 500 de case cu computere

Camerele mari de servere (de exemplu ca cele de la Google) ocupa o gramada de spatiu, consuma foarte mult curent si emana multa caldura. Pe de alta parte, racirea serverelor si pastrarea lor la temperatura ideala este o provocare destul de mare.
Orasul Helsinki pare ca a gasit o metoda excelenta de a transforma punctele slabe in puncte tari:) Camera de servere va fi pozitionata intr-o pestera de sub frumoasa catedrala Uspenski si caldura emanata va fi folosita pentru incalzirea a 500 de case.

Locatia camerei de servere este in apropierea retelei de incalzire cu apa calda a unei zone rezidentiale, astfel preluarea caldurii si transferarea acesteia in reteaua de incalzire nu va fi foarte dificila.
Conform Reuters, centrele de calcul a multor companii sunt responsabile de pana la 30% din cheltuielile de energie electrica si cca 55-60% din aceasta energie este folosita pentru racirea serverelor.
Proiectul este planificat pentru inaugurare in ianuarie 2010.

Lucrare la care arhitectul nu a tinut cont de soare

Sau dimpotriva...


Fie ca e o greseala sau nu, rezultatul este interesant si merita un post pe blog-ul nostru!

joi, 3 decembrie 2009

Firma de instalatii electrice

Cica poveste adevarata la o firma de instalatii electrice care lucra la un santier in Romania:

Doi electricieni pe un stilp de inalta tensiune.
Unul din ei catre o babuta care trecea p-acolo:
- Ne dati va rog frumos sarma aia rosie?
Babuta ridica sarma si le-o da, la care electricianul catre celalalt:
- Vezi ba, ti-am zis ca aia rosie e nulul !