luni, 31 august 2009

Casa construita din ziare

Construita in 1922 ca un experiment, casa din hartie dainuieste in Massachussets, SUA conditie perfecta dupa 87 de ani cu intemperii.

Elis F. Stenman, beneficiarul locuintei de vara, intentiona sa foloseasca hartia pe post de izolare. Inginer mecanic de profesie, acesta a ales sa nu mai acopere peretii formati dintr-un strat de 2.5 cm de hartie presata si lacuita, pentru a testa calitatile acestui material.

Iar dupa ce i s-a dovedit ca o casa de hartie rezista la fel de bine ca oricare alta, a inceput sa realizeze si mobila din hartie. Astfel pe langa peretii casei, toata mobila din interior a fost realizata din suluri de ziare groase de 1.5 cm lipite intre ele si lacuite!

Locuinta construita din hartie este administrata in prezent ca un muzeu, de catre nepoata constructorului. Daca veti ajunge in Rockport, Massachusetts, merita sa vizitati acest obiectiv. Accesati acest link si aflati mai multe detalii: http://www.paperhouserockport.com/index.html

Demolare nereusita

Inca o dovada in plus ca meseria de constructor este al naibii de periculoasa...

duminică, 30 august 2009

Cuie, caramizi si un om nebun

George Gigantul a stabilit un nou record mondial pentru cea mai mare greutate de caramizi din beton sparte deasupra sa in timp ce era intins pe un pat de cuie.
40 de caramizi au fost sparte deasupra lui George.




Ahh...da....caramizilor li s-a dat si foc pentru a creste si mai mult atractia acestui record.


Nu il cunoastem pe Geroge Gigantul, dar cu siguranta in Romania, il avem pe George, directorul de vanzari al unei firme de constructii care doreste sa afle de noi proiecte. Dati click pe George pentru a afla cum sa ofertati la cele mai noi santiere in lucru din tara.

marți, 25 august 2009

Cladire de birouri construita sub forma unei bancnote

Un vechi proverb spune ca „banii nu cresc in copaci”. Se pare ca in Lituania banii cresc pe cladiri! Aceasta nu poate salva insa, economia lituaniana, care a inregistrat in primul semestru cea mai puternica contractie din Europa.

Cladirea-bancnota reprezinta o cladire de birouri pe 10 etaje si a fost proiectata in forma unei bancnote lituaniene din 1925, care nu mai este folosita in prezent. Managerul de proiect al acestei cladiri indraznete a ales o bancnota veche care in conflict cu EURO, pe care Lituania intentioneaza sa o adopte in curand.
Ceea ce nu e surprinde este faptul ca primii chiriasi ai cladirii de birouri sunt 2 mari jucatori din piata bancara lituaniana!

Imaginea bancnotei a fost realizata din 4500 piese de sticla smaltuite, in diferite forme, care formeaza ca niste piese de puzzle, un omagiu puterii banului. Constructorii ne asigura ca sticla folosita a fost tratata special pentru a rezista vremii extreme din tara.
Doar in Raportul de Investitii IBC Focus veti gasi toate proiectele de birouri si sedii de firma de care aveti nevoie pentru a va asigura cresterea vanzarilor!

Hotelul de ZERO stele

Lumea incearca sa ajunga ca macar pentru o noapte sa doarma in cel mai luxos, special hotel. Ei bine, altii (fratii Riklin) au creat pentru prima data conceptul de hotel de zero stele. Da...ati citit bine. Zero stele.

Dupa cum va imaginati, pentru a primi o asemnea clasificare...este nevoie de mult disconfort. Plasat in localitatea Sevelen, Suedia, hotelul este amplasat intr-un vechi buncar nuclear. Hotelul are 3 mari camere de zi si 2 dormitoare, fiecare fiind prevazute cu 7 paturi. Hotelul mai are o baie cu toalete asezate insiruite, la fel ca si dusurile. Hotelul nu are incalzire si nici ferestre.

De ce ai sta intr-un asemenea hotel? Ei bine iata cateva motive:

- Abordarea minimalista te poate duce la o schimbare de paradigma...daca poti supravietui in asemenea conditii de ce ai avea nevoie de tot felul de lucruri decorative si de multe ori scumpe

- Pretul este cu adevarat mic – in jur de 9 USD

- Nu in ultimul rand, oamenii tind sa trateze o noapte in acest hotel ca si o experienta, un experiment social


Si cu adevarat este un experiment social. Traiesti la comun cu alti oameni necunoscuti, dimineata te trezesti sa vezi cine face primul dus cald – pentru ca este apa calda suficienta doar pentru o singura persoana. De asemenea, alocarea paturilor se face prin rotirea unei roti vechi de bicicleta iar ora de culcare este stabilita ca media sumei orelor de somn necesare fiecaruia dintre oaspeti, ora de referinta fiind 7 dimineata. Poate suna nebunesc, dar fratii gemeni au in plan sa extinda acest concept in cat mai multe buncare din lume.


Daca si in Romania se va amenaja un astfel de hotel cu zero stele...veti afla primii prin Raportul de Investitii IBC Focus