Totusi o expozitie poate fi un succes sau un esec. In continuare ne aventuram cu cateva sugestii ce pot duce la cresterea eficientei participarii la o expozitie.
1. Cunoaste bine teritoriul – cine participa la expozitie, cati vizitatori se estimeaza ca vor veni, ce fel de categorie de vizitatori, din ce zone ale tarii vor fi ei, vor veni si straini, etc.
2. Planifica bine “atacul”. Dedicati timp si energie pentru planificarea modului prin care sa obtineti rezultate optime legate de:
- reimprospatarea relatiilor cu clientii existenti
- reluarea legaturilor cu fostii clienti
- urmarirea noilor tendinte din piata
- monitorizarea competitiei
- realizarea unei baze de date cu noi potentiali clienti
3. Fa cinste cu mic dejunul, pranzul sau cina clientilor si potentaililor clienti interesanti. Nu manca niciodata singur la o expozitie.
4. Fa cumva sa ajungi cu o zi inainte si sa pleci cu o zi dupa expozitie
Sa ajungi inainte cu o zi iti va permite sa te organizezi, sa fi odihnit si pregatit pentru prima zi de expozitie. Plecarea cu o zi dupa expozitie iti va permite sa te reculegi si sa faci o sumarizare a ceea ce s-a intamplat si care este strategia viitoare dupa acest eveniment.
5. Alege o camera in apropierea locului de desfasurare a expozitiei. Vei economisi mult timp si nu te vei enerva din cauza traficului.
6. Adu cu tine mai multe materiale de marketing decat te gandesti ca vei avea nevoie. Este mult mai bine sa te intorci cu materialele de la expozitie decat sa alergi dupa ele in timpul expozitiei.
7. Mananca, bea si odihneste-te cat mai sanatos posibil. Un asemenea eveniment poate fi foarte solicitant si ai nevoie de energie in acest timp.
8. Sumarizeaza. La sfarsitul expozitiei este foarte important sa compari rezultatele cu obiectivele initiale. Ce a mers bine, ce nu a mers, de ce, cum vei actiona data viitoare?